Blog

Ceva interesant despre porumbei:Porumbeii salbatici sunt mai mici decat cei de curse.Daca au conditii prielnice in orase pot trai pana la 10 ani. Porumbeii de curse, fiind mai bine intretinuti, pot trai pana la 25 de ani.Ca deosebire intre sexe, femelele sunt mai mici, iar capul masculilor este mai mare, mai impunator.Inmultire: Daca nu intervine ceva, cuplul format se pastreaza astfel toata viata. Puii ies din oua dupa 18 zile de clocit, sunt orbi si acoperiti cu un puf galben. Femela ii hraneste cu lapte, produs in gusa...
Ce ar trebui sa stiti despre pisici:Pisicile au lungimea mustatilor direct proportionala cu latimea corpului.Pisicile din rasa Havana nu sunt originare din Cuba. Ele sunt denumite astfel datorita culorii blanii, asemanatoare cu cea a celebrului trabuc.Pisicile din rasa Munchkin au picioarele foarte scurte. Si aceasta este tot o anomalie genetica.Pisicile dorm aproximativ 65% din viata. In restul timpului ele se spala (25%), mananca (5%) sau se joaca (tot 5 %).Pisicile interpreteaza un zambet in care se vad dintii drept agresiune. Poate din acest motiv pisicile se duc la persoanele care le uras..
Ce trebuie sa stiti despre acesti daunatori:Plagile rezultate in urma muscaturii unui caine sunt de la bun inceput plagi contaminate, iar acest mecanism se realizeaza prin introducerea in organism odata cu saliva animalului, a unor germeni ce pot genera chiar boli infectioase grave ( turbare - rabie, febra zgarieturii, spirochetoza ictero-hemoragica, hepatita B, tetanosul etc. ). Pe langa aceste boli, apare si riscul infectarii plagilor, risc de fracturi( daca muscaturile au fost cauzate de un caine de rasa mare cu o muscatura puternica) chiar si riscul de cicatrici sau sechelele estetice. &nb..
Soarecii si Sobolanii sunt daunatorii principali!Un soarece produce intre 40 si 100 de excremente in fiecare zi.Soarecii si sobolanii isi petrec aproximativ o jumatate de ora pe zi rontaind obiecte.Exista aspecte in care oamenii profita de pe urma rozatoarelor: acestea ucid unele insecte distrugatoare, printre care gandacii de bucatarie, sunt folositi in experimentele de laborator si sunt hrana pentru animalele salbatice, pentru pasari, sau chiar pentru om in cultura asiatica.Un sarpe are nevoie de 17 zile pentru a digera un soarece, astfel incat numai dupa aceasta perioada sarpele poate manca..
Denumit stiintific Haplothrips aculeatus, daunatorul este raspandit la noi in tara, cu precadere in zonele de stepa si cele de munte, este un daunator polifag, atacand toate soiurile de cereale insa cele mai mari pagube le produce la culturile de secara. Adultii au corpul de culoare neagra, de circa 2 mm lungime, prezinta dimorfism sexual, masculii fiind ceva mai mici decat femelele. Oul este ovoid si translucid, iar larvele sunt rosii-portocalii, de 1.8 mm lungime. Pupa are aceeasi culoare ca larva si atinge 1.7 mm lungime. Specia are o singura generatie pe an, iernand in stad..
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)